işitme cihazları
  • Firma Üye Girişi
  • |
  • Personel Üye Girişi
İşitme Cihazıİşitme Hakkında Bilgilerİşitme ve İşitme Engelinin Sınıflandırılması

İşitme Cihazları, İşitme Cihazı Firmaları

İşitme Cihazı Rehberi sitesinden firma olarak faydalanabilmeniz için firma kayıt bölümünden kayıt olmanız gerekmektedir. Hergün çok sayıda ziyaretçi çeken isitmecihazirehberi.com web sitemizden bir çok müşteri sizlere ulaşabilmektedir. Daha fazla sayfanızın ziyaret edilmesi ve işitme cihazı ihtiyacı bulunan daha fazla müşteriye ulaşmanız için Reklam, Kampanya ya da Gold Üyelik imkanlarından faydalanabilirsiniz. İşitme Cihazları Rehberi'inden müşteri olarak faydalanabilmek için ise sol bölümde bulunan 'İşitme Cihazı Firmaları' alanından Ankara işitme cihazları, İstanbul işitme cihazları, İzmir işitme cihazları başta olmak üzere tüm şehirlerdeki işitme cihazı firmalarına ulaşabilir, 'Ürün Arama' bölümünden işitme cihazları arayabilir ve 'Ürünler' sayfasından tüm işitme cihazlarına ve işitme cihazı ürünlerine göz atabilirsiniz.


İşitme ve İşitme Engelinin Sınıflandırılması İşitme ve İşitme Engelinin Sınıflandırılması

İşitme ve işitme engeli değişik faktörler göz önüne alınarak sınıflandırılmaktadır. Bu sınıflandırma, engelin derecesine, oluş zamanına, nedenine, oluş yerine, oluş biçimine ve süreğenliğine göre yapılabilmektedir.

 

İŞİTME ENGELİNİN DERECESİNE GÖRE SINIFLANDIRMA

 

-10dB-15dB

Normal

İşitmede bir problem yoktur.

 

 16dB-25dB

Minimal 

Bazı sesleri (çağlayan sesi, yaprak hışırtısı gibi) duymada ve ayırdetmede güçlüğü vardır.

 26dB-30dB

Hafif  

Konuşma seslerinin bazılarını duyabilme güçlüğü vardır. Fısıltı ile konuşulanları duyamaz.

 31dB-50dB

Orta 

Karşılıklı konuşmaları anlamada güçlük çeker.

 51dB-70dB

Orta-ileri

İşitme cihazı olmadan konuşmaları anlayamaz ve takip edemez.

 71dB-90dB

İleri

Konuşma seslerini duyamaz. Sadece çevredeki şiddetli sesleri duyabilir.

 91dB

ve üzeri

Çok  ileri

Konuşma seslerini duyamaz. Çok yüksek şiddetteki sesleri duyabilir.

 

Çok ileri derecede işitme kaybı olan ve işitme cihazı kullanması zorunlu olan bireyler “sağır”, hafif ve orta derecede kaybı olan bireyler ise “ağır işiten” bireyler olarak tanımlanmaktadırlar.

 

İŞİTME ENGELİNİ OLUŞ YERİNE GÖRE SINIFLANDIRMA

İşitme engelli çocuklarda genel olarak işitme engelinin oluş zamanına göre iki tür işitme kaybı görülür. İşitme kaybı çocuk dili kazanamadan ortaya çıkmışsa dil öncesi işitme kaybı, dili kazandıktan sonra ortaya çıkmışsa dil sonrası işitme kaybından söz edilir.

 

İŞİTME ENGELİNİ OLUŞ YERİNE GÖRE SINIFLANDIRMA

Çocuklarda genel olarak oluş yerine göre beş tür işitme kaybı görülür.

 

İletim Tipi İşitme Kaybı:Dış kulak veya orta kulağı etkileyen bir durum sonucu, sesin iç kulağa iletilememesi sebebiyle meydana gelen işitme kaybıdır. Sesin algılamasında değil, sesin iletiminde bir sorun vardır. Orta kulak boşluğunda sıvı birikmesi sonucu oluşan orta kulak iltihabı, kulak kiri birikmesi, kulağa sokulan yabancı cisimler, işitme kanalının şişmesi, yapısal anomali gibi durumlar iletimsel işitme kaybının sebepleri olarak sayılabilirler. Kulağı radyo sistemi olarak düşündüğümüzde, iletimsel kayıplarda, mikrofon (dış kulak) ya da iletici (orta kulak) kısımlarının mükemmel olarak çalışmaması söz konusudur. Genellikle bu tür işitme kayıplarında, tıbbi müdahale ve uygun cihazlandırma ile olumlu sonuçlar alınabilir.

 

Duyusal-Sinirsel Tip İşitme Kaybı: İç kulak ve iç kulaktan beyne giden sinirlerin zedelenmesi sonucu meydana gelen işitme kaybıdır. Bu tip kayıplar iletim tipi işitme kayıplarına göre genellikle daha ağır ve kalıcıdır. Enfeksiyonlar, genetik etkenler ya da ilaç kullanımı duyusal-sinirsel işitme kaybının sebeplerindendir. Bu tür kayıplarda radyo sistemi benzetmesini düşündüğümüzde alıcının iyi çalışmaması söz konusudur. Mikrofon sesi alır ve iletici sesi ileterek görevini yerine getirir, ancak iç kulak sesi alamaz ve görevini tam olarak yerine getiremez.

 

Karma Tip İşitme Kaybı: Bu tip işitme kayıpları hem iletimsel hem de  duyusal-sinirsel işitme kaybı türlerinin bir arada görülmesidir.

 

Merkezi Tip İşitme Kaybı: Merkezi sinir sisteminde meydana gelen bir zedelenme sonucu ortaya çıkan bir işitme kaybıdır. Dış ve orta kulak görevini yapar, iç kulak ve işitme sinirleri normal çalışır, fakat merkezde bir bozukluk vardır. Bu hasar bireyin sesleri algılamasını ve sese anlamlı bir şekilde tepki göstermesini engeller.

 

Psikolojik İşitme Kaybı: İşitme organlarının yapısı ve işleyişinde bir bozukluk olmadığı halde işitme gerçekleşmez. Bu gibi durumlar psikolojik işitme kaybı diye adlandırılır. Bunun histerik sağırlık, psiko-somatik sağırlık diye adlandırıldığı da olur. Çocuklarda psikotik durumlarla, yetişkinlerde psiko-nevrozla birlikte görülebilir. Psikolojik işitme kaybı çoğunlukla aniden oluşur.

 

Yukarıda adı geçen tüm işitme kaybı çeşitleri ilaç tedavisi veya cerrahi müdahale ile tedavi edilemez ise, geriye kalan tek çözüm işitme cihazıdır. Her tür ve her derecede işitme kaybı için uygun olan bir işitme cihazı mutlaka vardır.

Site İstatistikleri :      Toplam Firma : 760     Toplam Ürün : 530     Toplam CV : 29     Toplam İlan : 2

İŞİTME CİHAZI REHBERİ

İşitme cihazları, işitme cihazı firmaları ve fiyatları.

Copyright © isitmecihazirehberi.com